AKADÁLYMENTESÍTETT OLDAL

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével

Alapítványunk a Human Integra Alapítvány 2017.04.01-2020.04.01. között valósította meg az „Aktívan, Önként egy közösségért!” című programját az EFOP-1.3.5-16-2016-00195. számú pályázat keretében.

Pályázatunk elsődleges célja, olyan közösségek kialakítása volt, melyek a projekt ideje alatt elsajátítják és magukévá teszik a közösségi gondoskodás elvét. Kiemelt célunk volt még a generációk közötti összefogás, hagyományápolás fontosságának megismertetése az önkéntességen keresztül. A pályázat megvalósítása Miskolc és Felsőzsolca városában, valamint a festői szépségű abaúji településen, Fony községben zajlott. Ez idő alatt folyamatos együttműködésben, egymást támogatva dolgoztunk a Miskolci Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületével, a Zsolca Kulturális Egyesülettel, a Felsőzsolcai Közművelődési Intézet és Városi Könyvtárral és AHTC - Abaúj Hegyköz Térségi Civil Szövetséggel, a Forrásvíz Kulturális Alapítvánnyal.

A projektről:

Alapítványunk fontosnak tartja és célul tűzte ki, hogy tudatos barátságos hozzáálláson keresztült az önkéntes közösségi gondoskodást tovább adjuk és jó példával szolgáljunk tágabb és szűkebb környezetünk számára. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az önkéntes tevékenység elősegíti az új ismeretségek, barátságok kialakulását, gyakorlati munkatapasztalatot jelent és hozzájárul egy szélesebb kapcsolati tőke kialakításához.

Tehát az önkéntességet a közösségépítés legfontosabb eszközének tekintjük és ezen keresztül célunk volt

  • Fiatalok és fiatal szülők felkészítése a családi életre: Életpályatervezés, Gyermeknevelés, Háztartási és gazdálkodási ismeretek, háztartási pénzügyek, Párválasztás, Konfliktuskezelés, és az Egészséges életmód témakörben voltak workshop foglalkozások.
  • Nők és férfiak társadalmi egyenlőségének és harmonikus együttműködésének elősegítése volt témája több foglalkozásnak eseménynek.
  • Generációk közötti együttműködések, családi kohézió növelése programokat családi rendezvényeken keresztül értük el;
  • Nemzetiségi indentitás megőrzése; Hagyományápolás;
  • Önkéntesség kultúrájának erősítése, népszerűsítése; társadalmi felelősségvállalás;
  • Civil társadalom erősítése, a közéleti szerepvállalás és érdekképviselet elősegítése, és a fenntartható fejlődés tudatosítása, Környezetvédelem.

A projekt során 21 db rendezvény valósult meg, melyben családi napokat, teljesítménytúrákat, önkéntes napokat, dalos találkozókat szerveztünk.

56 db program volt, workshopok, műhelyfoglalkozások formájában és 29 esemény keretében tábor, kirándulás, múzeumlátogatás, sportnap, pszichológiai előadás valósult meg.

A rendezvényeinken több mint 5000 fő vett részt ebből.

Az eltelt időben 2 kisközösség, a Rozmaring kisközösség és a Beat’em TanárÚr elnevezésű kisközösség jött létre.

Önkéntes akció keretében buszmegálló felújítása Fonyban 2017

Önkéntes akció keretében buszmegálló felújítása Fonyban 2017

Beat’em TanárÚr Kisközösség Miskolc 2018

Beat’em TanárÚr Kisközösség Miskolc 2018

Nógrádi kirándulás 2019

Nógrádi kirándulás 2019

Ép testben….Egészséges életmód program Felsőzsolcán 2019

Ép testben….Egészséges életmód program Felsőzsolcán 2019

Pályaválasztási workshop Fonyban 2019

Pályaválasztási workshop Fonyban 2019

A zene Mindenkié – Kodály Zoltán emlékest Felsőszolcán 2018

A zene Mindenkié – Kodály Zoltán emlékest Felsőszolcán 2018

Konfliktuskezelési workshop Miskolcon 2019

Konfliktuskezelési workshop Miskolcon 2019